Vad betyder Sterling silver 925?

Det betyder att 92,5% av materialet är silver och det resterande 7,5% är koppar. Så gör man för att göra silvret hårdare, rent silver är för mjukt för att använda till smycken.

Kan jag beställa ett smycke som är helt enligt min egen design?

Absolut! Klicka på Kontakt och fyll i formuläret eller maila mig på info@tarbysfabrik.se och beskriv hur du vill ha det, eller skicka en ritning, så återkopplar jag så fort jag kan.

Hur håller jag mina smycken fina?

Koka dina smycken en stund i en kastrull med en skvätt schampoo eller diskmedel. Du kan även borsta den med en mjuk tandborste om det behövs. Du är alltid välkommen att lämna in ditt smycke på en uppfräschning helt gratis. Och vill du ta bort alla repor och jack slipar och polerar jag det gärna åt dig för en kostnad av 200 kr.

Är dina silversmycken nickelfria?

Silver ska vara nickelfria och än så länge har inga av mina kunder returnerat något smycke trots att jag erbjudit det när de har varit tveksamma p.g.a. sin allergi. Men är du väldigt känslig kan det hända att du får problem, det är svårt att svara på. Örhängen ger ju generellt mer allergiproblem än andra sorts smycken. Är du osäker är du alltid välkommen att returnera ditt smycke om du efter ett tag upptäcker att du inte kan bära dem, så länge du inte har beställt en helt egen design som inte går att sälja vidare.