Smedens ord om Fabrikens smycken

När jag började smida 2004 var utbudet av större rejäla och personliga smycken på marknaden minimalt, silver var då små änglar och hjärtan ifrån Guldfynd. Eva Attling hade ännu inte slagit igenom bland allmänheten, så efterfrågan på det jag gjorde blev snabbt väldigt stor. Läget har ju dock ändrats sen dess som ni vet, och idag kan man lätt få tag på hur stora smycken man vill, och t.ex. med sina barns namn på. Men jag vill erbjuda ännu mer, med större utbud, en chans att även påverka utformandet och plats för längre texter. Mer personligt! Och viktigast av allt. Väljer man att skriva en personlig text på sitt smycke blir man garanterat ensam om det. ”Unikt” känns som ett tråkigt och slitet ord, men i det här fallet blir ju ditt smycke unikt på riktigt!

Dina ord – Ditt smycke!

SONY DSC

Jag tycker om smycken med en tanke bakom, som är riktigt personliga. Jag har alltid älskat ordspråk, hur man med en underfundig mening kan fånga något större. Det var där tanken startade om att skriva något på alla mina smycken. Jag gillar tanken på att se sitt smycke och bli påmind om de viktiga sakerna i livet, bli peppad, eller kanske påmind om att man är älskad. Citat har också blivit vanligt i dagens smyckesutbud, men du kan fortfarande oftast inte välja vilken text du vill ha på vilket smycke. Jag skriver till större delen på svenska. Delvis beror det på min kärlek till det svenska språket. Men största anledningen är att jag tycker det är synd att bara använda engelska eller latin, när vi själva faktiskt har ett så exotiskt språk.

Vad jag vill erbjuda kunden är ett smycke där man själv får vara med och bestämma utformandet om man vill, så att det passar perfekt till en själv eller den man vill ge bort det till. Jag försöker att aldrig skriva samma text på två likadana smycken, just för att det är roligare för min kund att ha ett helt unikt smycke!