Tillbaka på Bali – cirkeln sluts

Café, Ubud, Bali

När jag var iväg för precis ett år sen och jobbade på hemsidan kanske ni minns att jag var ett tag i Ubud på Bali och yogade? Följden av att yoga varje dag i en månads tid visade sig kunna bli en inflammation i axeln…som efter sommaren började ge sig ut i långfingret… Inte superlyckat som ni förstår när man försörjer sig på att arbeta med händerna. Jag bestämde mig därför i augusti någon gång att ta det lugn med smidet under hösten och hoppades att vila skulle hjälpa. Det gjorde det i kombination med en kur antiinflammatoriskt. Eller ja, nästan i alla fall, axeln verkar bra men fingret är fortfarande svullet och ömt, kör dock med totalförnekelse från och med nu. Så vad jag vill säga är: I´m baack… Om ni undrade varför jag knappt gjort ett ljud ifrån mig sen förra sommaren alltså. Jag har jobbat lite i lugnt mak under hösten, men snart pruttar jag alltså igång ordentligt igen.

Varför ”snart” och inte ”nu” är för att jag är utomlands just nu som brukligt så här års. I skrivandets stund sitter jag och äter nasi goreng på en liten warung (hål-i-väggen-restaurang) mitt emot mitt boende i Ubud. Det blir bara en månad borta den här gången, och därför åkte jag för ovanlighetens skull tillbaks till en plats jag redan varit på. Jag kom av olika anledningar iväg sent (tanken var Kuba o Jamaica, men så kom Zita-viruset och kastade grus på min plan) och jag vill hem igen till påsk för att åka med familjen till Vemdalen. Men jag är nöjd så länge jag får lite sol och värme i hjärtat så att jag orkar fram till vår riktiga sommar hemma.

Det känns najs att vara tillbaks här, älskar Ubud med sin chilla atmosfär, leende människor med baliblomma bakom örat, perfekta temperatur och ljumma fläktar, risfälten runtom och självklart: yogan. Och det känns lite som att cirkeln sluts. Ni som hängde med förra året vet att jag just på Bali låg i en skön hotellsäng i några dygn och hysteriskt mosade in de sista bilderna på hemsidan. Och idag, ganska precis ett år senare, lägger jag sista handen på hemsidan. Japp, så jobbar jag. Ett och ett halvt år tog det att kicka igång den här sidan ordentligt. Och i eftermiddag. Då. Är. Den. Klar.

Beatrice Tarby