Varannan vatten

IMG_8835

Den aktuella frågan just nu är: hur långt tänkte jag när jag drog iväg på en resa där jag hoppar mellan öar i Asien och samtidigt planerar att arbeta med något som kräver bra wifi…? Svaret? Inte långt tydligen. Har spenderat de första tre veckorna i Filippinerna till största delen med vad som är hyfsat bra wifi för att vara där. D.v.s. en bild tar bara mellan 20 och 180 sekunder att ladda upp. Vi snackar tre till fem bilder till varje smycke, och ni vet ju att det är en del smycken som ska krämas in här på sidan innan jag kan poppa segerchampagnen… Men jag gnäller inte!! Jag har ju fått bruna ben och ätit gul mango varje dag!

 
Och just nu ska jag VERKLIGEN inte gnälla! Jag har för tillfället lyckats hamnat i wifins Shangri-la!! Landade i Singapore i söndags kväll och planerade att ta mig vidare till Malaysia på tre röda. Jag hade kollat upp lite hostels i Lonely planet här i Singapore på flyget hit och det verkade som att man hittar billigast boende i China town. Jag planerade att ta mig dit, men behövde först veta hur mycket en Singpore dollar var värd för att veta om det var tunnelbana eller taxi som gällde. Ingen trevlig överraskning att upptäcka att man råkat ta taxi för 2000 spänn eller nåt. Jag gick till informationen på flygplatsen för att få ett lösenord till internet och där står Fred, en kille ifrån Hong Kong som just håller på att ta reda på hur man via tunnelbanan tar sig till China town. Jag frågade om han ville dela taxi och det slutade med att jag tog in på samma hostel som han hade bokat.

Stället är grymt, clean assnygg design och allt är högteknologiskt och välstrukturerat. Två bra Mac datorer till allmän användning, stor TV med filmer på hela dagarna framför en stooor skön soffa, alla har ett varsitt armband som låser upp alla dörrar, toaletterna är självspolande och när man duschar kan man fantisera om hur det skulle kunna vara att vara dyngrik. Gigantiskt duschmunstycke, sten både på golv, väggar och tak och skön belysning. Men för all den här lyxen vill jag säga att det inte är dyrt. 250 kr/natt. Lite dyrare än jag vill, men jag tar mig inte tid att äta och köper ju inget annat onödigt, så i längden blir det billigare ändå.

 
Jag vaknade i måndags morse med inställningen att innan solen blev för het ta mig vidare till en ö i Malaysia som enligt reseguiden skulle vara en resa på ca fyra timmar. Gick ner för att käka frukost, kolla lite Messenger och Instagram …och wifi:n …BLEW ME AWAY!! Så. Jag har i princip inte gått ifrån det frukostbordet än. Jag satt bokstavligt talat kvar på samma stol den dagen till 19.45, och fyra dagar senare sitter jag (med några timmars sömnavbrott på nätterna) kvar på samma stol och varvar kaffe med vatten och får massor gjort med hemsidan. (Ont i stjärten kan jag lova). Frukost ingår, så jag vräker i mig, står mig till fram till ca 19 då jag går till 7 Eleven och köper en muffin eller till grannrestaurangen och hämtar några vårrullar och fishcakes, och går tillbaks till mitt bord och äter medan jag fortsätter jobba.

 
Har suttit 16 timmar i snitt varje dag och har haft en fantastiskt skönt flow, skulle nog definiera det maniskt, och fått massor gjort. Planen blev att sitta tills jag tröttnar. Jag har varje dag tänkt och sagt att det nog blir i morgon men tanken är hela tiden ”liiite till, jag ska bara göra det här…”. Personalen och folk som bor här börjar skratta åt mig nu. De lämnar grejer hos mig för att vakta när de går, för de vet att jag inte lämnar min plats. Bättre att köra på nu när jag är på hugget och wifi:n inte sätter käppar i hjulen för mig. Jag tycker man ska lyssna på lusten och just nu tycker jag det här är fantastiskt roligt. När jag laddat upp bilderna klart till hemsidan ska jag ge mig ut till någon strand och sätta igång med att skriva texter till bilderna. Jag har laddat upp de flesta utom halsband som är en stor kategori och som jag tänker ta med mig till stranden imorgon. För imorgon drar jag. Det är jag tvärsäker på.

Tror jag.

 
Hoppas ni har det fint där hemma! Skriver snart igen.

 

IMG_9050 IMG_9052 IMG_9047 IMG_9045

Beatrice Tarby